Contributor

L’Origine

L’ORIGINE is een merk gecreëerd door twee beste vrienden Dyllan Ahinful en Jeffrey Mensah.  Het merk is een letterlijke weerspiegeling van de roots van Dyllan en Jeffrey. Tot hun roots behoren: Ghana (waar hun ouders zijn geboren), hun vriendschap en de Bijlmer (1103 Amsterdam, waar ze samen zijn opgegroeid). Deze roots worden conceptueel verwerkt tot urban couture. 

Met urban couture bedoelen zij streetwear pieces, die kwalitatief zijn en een exclusief karakter bezitten. Conceptueel verwerken doen ze door middel van de verhalen achter hun collecties, zoals hun aw17 #colorlife die bedoeld was om de wereld zijn kleuren terug te geven na al het grauwe nieuws. Ze hebben de kleuren van hun Ghanese vlag toen gebruikt voor hun pieces. Het effect dat ze wilden creëren is een vlucht uit het alledaagse. Een gedachtegoed die stamt uit de romantiek waarbij men door de slechte leefomstandigheden een vlucht namen uit het alledaagse met mythen en sagen. Zo wilden zij dat men als ze de kleding zagen even stilstonden en raar opkijken van iemand die rondloopt in bijvoorbeeld een volledig rode outfit. 

L’ORIGINE heeft een pop-up store in de Amstelpassage unit 31-K. Een woord waar zij en veel andere Afrikanen mee werden gepest in hun jeugd Bokoe (stinkende vis), hebben zij omgezet in KOBOE (KINGS OF BLESSED ORIGIN ERECTED). Zo hebben ze het woord een mooie betekenis gegeven. De unit store gaat L’ORIGINE 31 KOBOE heten en zal behalve als verkooppunt ook dienen om creatievelingen uit hun directe omgeving te showcasen.